Passar till: Grillat, Grytor, Nötkött, Vilt
Fatkaraktär: Tydlig Fatkaraktär
Druvor: Malbec
Doft: Ett kraftigt, fruktigt vin med inslag av björnbär, plommon och en väl integrerad ton av rostat fat och vanilj.
Smak: Ett fylligt, smakrikt vin med inslag av björnbär, plommon och körsbär. Vinet har ett långt, kryddigt avslut med en tydlig, balanserad fatton.
Passar till:Grillade rätter och grytor av nötkött, vilt, vitlöksspäckat lamm, gärna med smörfräst svamp eller en mustig sås. Ostar som medelstarka hårdostar eller krämig gorgonzola dolce är bra val.
Vinifiering: Druvorna skördas för hand i de övre regionerna av Mendoza. En första selektering görs innan de avstjälkas och förs till tank för kallmacerering och jäsning i totalt 25 dagar. Därefter skiljs skalen från det unga vinet, som får genomgå malolaktisk jäsning. Vinet lagras sedan på fat av fransk och amerikansk ek i ca 12 månader. Efter slutlig blandning ligger vinet på ståltank i en månad innan buteljeringen. - Innehåller sulfiter.